Història

Tennis Platja, tota la informació

Història

Tot i que l’origen del tennis platja a Catalunya no està documentat ni consensuat, molts indicis fan pensar que es tracta d’un esport que podria haver nascut de manera simultània en diferents poblacions, a partir dels tradicionals jocs de pales. La concepció com a nova modalitat esportiva i els primers intents de regulació i impuls dels tennis platja, sí que els podem situar al poble pescador de Torredembarra, Tarragona, el 1976.Tres joves de la localitat van idear una activitat a la platja, amb l’ajut d’uns rems i una xarxa de pescador que van fer servir per muntar la seva primera pista.

Per tal d’establir l’alçada de la xarxa, van prendre de referència l’alçada d’un d’ells; L’Eduard Muntada de 1.85 m. Els altres dos eren el Josep Manuel Muntada i L’Emili Martinell. Inicialment jugaven amb una pala de fusta, fent el servei per sota, i comptant la puntuació per jocs a 21 punts.

Els primers anys, fins i tot van arribar a jugar tres contra tres (dos davant i un darrere). Torredembarra és actualment un dels indrets amb més afecció pel tennis platja, havent estat la seu de Campionats de Catalunya, entre d'altres i disposant de 4 pistes de tennis platja fixes a la platja de Baix a Mar.

Publicat a Notícies